Kalajokilaakson
Ilmailukerho

Ilmavoimat 100 vuotta -juhlalentonäytös

Aika: 16.–17.6
Paikka: Jyväskylän lentoasema, Tikkakoski

Tunne historia – Koe nykyisyys – Näe tulevaisuus!

Tapahtuman varsinainen lentonäytös koostuu kolmesta osasta. Ensimmäisessä osassa ilmassa nähdään konetyyppejä, jotka ovat palvelleet Ilmavoimissa eri vuosikymmeninä, kuten Fokker D.VII, Gloster Gauntlet, Viima, Douglas DC-3, Saab 91D Safir ja Fouga Magister CM.170.

Toisessa osassa lentää Ilmavoimien lähimenneisyydessä palvelleita ja nykyisiä konetyyppejä, kuten BAE Systems Hawk, Valmet L-70 Vinka, Pilatus PC-12 NG ja CASA C-295M. Maavoimien kalustosta esiintyy NH-90 ja Hughes MD500. Rajavartiolaitoksen kalustosta esillä on H251 Super Puma ja AW 119 Ke Koala.

Lentonäytöksen kolmas osa on varattu F/A-18 C/D Hornetin lisäksi kansainvälisille lento-osastoille ja HX-kandidaateille, joista valitaan Hornetin seuraaja.

Myös harrasteilmailu on tapahtumassa laajasti esillä. Harrasteilmailuesityksiä nähdään ennen ja jälkeen näytöksen teeman mukaisia lentonäytösosioita.

Jos ostat lippusi 31.5. mennessä, olet mukana Fouga Magister CM-170 tutustumislentojen arvonnassa. Tutustumislentoja arvotaan neljä kappaletta ja ne lennetään tapahtumapäivinä.

Lisätietoa

 

 

© 2015 Kalajokilaakson Ilmailukerho ry