Kalajokilaakson
Ilmailukerho

Perustava kokous pidettiin 1.8.1968, jolloin päätettiin perustaa Kalajokilaakson Ilmailukerho ry niminen yhdistys. Tarkoituksena oli kerätä alueemme ilmailun harrastajat yhteen ja tehdä ilmailua kaikkine harrastusmuotoineen tunnetuksi Kalajokilaaksossa. Tuolloin ilmailusta alueellamme oli vain muisto jäljellä; vanha sotilaskenttä Ylivieskan NIEMELÄNKYLÄSSÄ. Suomen Ilmailuliitto hyväksyi KIK:n järjestöjäsenekseen 27.9.1968.

Vuonna 1988 kerhomme osti ensimmäisen oman moottorikoneen Piper Cherokee 140 OH-PDJ:n ja muutama vuosi myöhemmin toiseksi koneeksi Cessna C152 OH-CMS:n jotka myytiin myöhemmin pois ja tilalle hankittiin Cessna C172 OH-CLO.

Kerhomme päätoiminta paikka on Ylivieskan lentokenttä pää harrastuslaji on moottorilento ja koneena on REIMS/Cessna F 172 P jonka tunnus on OH-CLO ja se on kerhon jäsenten käytössä. OH-CLO:ta käytetään myös Palo- ja SAR-lentotoiminnassa.

Sinä jota ilmailu kiinnostaa tule mukaan toimintaamme ja ota yhteyttä meihin joko s-postilla tai puhelimella, yhteyshenkilömme löydät valikosta Yhteystiedot.

© 2015 Kalajokilaakson Ilmailukerho ry